Forandring fryder - men ikke for ledere

Ledere synes det er vanskelig med forandring, viser en ny dansk undersøkelse.

Kvinne - Foto - Scanpix
Kultur

Forandringer skjer konstant, også på en arbeidsplass. Men ikke aller setter like stor pris på endringene.Det danske Center for Ledelser har publisert en ny undersøkelse med navn "Mobilisering av forandring". Der har de spurt ledere, både fra privat og offentlig sektor, små og store virksomheter, hvordan de takler forandringer.- Det er helt tydelig at ledere synes det er vanskelig. De erkjenner at det er tøft. Det som er så bemerkelsesverdig med det, er at det ikke finnes et ledelsesfelt som er bedre beskrevet enn forandringsledelse. Du kan lese side opp og side ned om det, og det har de fleste ledere gjort. Ledere kan godt de klassiske begrepene om at du skal kommunisere og vise at forandringene er nødvendige. Ledere vet virkelig mye om forandringsledelse, men fra kunnskap til praksis, er det en lang vei, sier Wenche Strømnes, som er adm.dir. ved Center for Ledelse til business.dk.Undersøkelsen viser også at ledere mener deres medarbeidere har blitt mer forberedt på forandring, men at de paradoksalt nok ikke har særlig tro på at de vil forandre seg likevel.- Jeg tror det skyldes at alle ledere etter hvert har gjort seg denne erfaringen: Jeg satte i gang en forandring, jeg gjorde alt det jeg hadde lært, alt det som sies i lærebøkene, og likevel funker det ikke, sier Strømnes.Anders Drejer, professor i Økonomi og Ledelse ved Aalborg universitet mener følelser er nøkkelen til vellykket endringsledelse.- Det er for mange ledere som ikke forstår eller anerkjenner at deres medarbeidere har en emosjonell reaksjon på en forandring. Selv blant dem som forstår det er det mange som ikke bruker verktøyene. Man snakker som det typiske bildet av et isberg der 90 prosent er under overflaten. Vi er for dårlige til å se, anerkjenne og arbeide med de tingene som handler om noe annet enn instrumentelle ting, nemlig om følelser, sier Drejer.

Nyheter
Kultur