Holmenkollrestauranten har bestemt seg for å innføre "kontantfri sone" i sin restaurant.- Det er nesten ingen som betaler med kontanter lenger. Det er kun noen få eldre gjester som gjør det av gammel vane, men disse har jo også alltid mulighet til å betale med kort, sier daglig leder Anders Ellburg i Holmenkollrestaranten til DN.no.Ellburg sier dette både er sikrere og mer økonomisk forsvarlig for restauranten og de ansatte.- Det er sikkerhetsmessig bedre for servitørene og minsker faren for ran, men hovedsakelig gjør vi dette fordi kontantstrømmen i restauranten har blitt så lav at det tar uforholdsmessig lang tid å administrere den. I tillegg har bankene gjort det mye dyrere å ta imot kontanter fra oss, sier Ellburg, og viser til at elektronisk betaling også er et kvalitetsstempel.- Vi er en seriøs restaurant som gjør alt etter boka. Ved å fjerne kontanter fra systemet mener vi at vi sender et signal om dette, sier Ellburg til nettavisen.