Ja og nei for lettet Northug

Petter Northug er strålende fornøyd med at Coop fortsetter samarbeidet med langrennsesset.

Kultur

Det ble klart onsdag, og dermed er Team Northug sikret millioninntekter foran VM-sesongen.– Dette var helt avgjørende for Petters videre elitesatsing. Vi har hatt grundige og gode diskusjoner. Begge parter har vært innstilt på å få det hele til, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NTB.Han vil ikke ut med detaljer rundt diskusjonene og hva den nye avtalen innebærer. Northug deltar på Toppidrettsveka denne uka.Langrennsstjernen kolliderte med bil i mai under påvirking av alkohol, og det ble onsdag klart at Audi ikke forlenger sponsoravtalen med Northug.Det er ventet at Northug får en ubetinget dom etter fyllekjøringen. Han kan muligens komme til å kunne sone med fotlenke.Det store målet i vinter er VM i svenske Falun. Northug skal revansjere et svakt Sotsji-OL.Takker for tilliten– Jeg er takknemlig for tilliten Coop viser meg og er kjempefornøyd med avtalen. Det nye oppsettet motiverer meg og legger et godt grunnlag for at jeg kan fortsette satsingen på elitenivå. Den tankeløse handlingen min i vår ble en vekker for meg. I tiden etterpå har jeg konsentrert meg om det sportslige og er så langt fornøyd med oppkjøringen til kommende sesong, sier Northug i en pressemelding.Ole Thonstad fra Strindheim blir sportslig leder, mens Stig Rune Kveen skal være trener for Northug.Nei fra AudiAudi Norge opplyser i en pressemelding onsdag at selskapet endrer sponsorstrategi og derfor ikke forlenger med Northug.– Etter hendelsen natt til den 4. mai har vi hatt gode samtaler med Petter Northug jr. og teamet rundt ham. Det har vært nødvendig å bruke god tid på å sette oss grundig inn i saken. Vi har også vært tydelige på at vi anser denne saken som et alvorlig lov- og tillitsbrudd. Det har Petter Northug klart erkjent, sier direktør Vidar Eriksen i Audi Norge. (©NTB)