Tidligere i år skrev syv år gamle Charlotte Benjamin et brev til Lego der hun klaget over at alle Legos jentefigurer ikke gjorde noen kule ting, mens guttefigurene reddet menneskeliv. Lego har tatt kritikken til seg, og mandag lanserte de en helt ny serie jentefigurer, skriver avisen.dk.I brevet til Lego beskrev syvåringen hva hun savnet hos deres figurer."Jeg vil gjerne at dere lager flere Lego-jentefigurer og lar dem gå på oppdagelse og ha det gøy.. ok!?! skrev Charlotte i brevet.Designeren bak de nye kule figurene er geofysikeren Ellen Koojiman. Hun designet de aktive jentefigurene på Lego Ideas, der brukere selv kan forsøke seg på å designe Koojiman laget en kvinnelig astronom, en kvinnelig palentolog og en kvinnelig kjemiker.- Som en kvinnelig forsker hadde jeg notert meg to ting om de nåværende Lego-modellene: En skjev fordeling mellom mannlige og kvinnelige figurer, og at de tilgjengelige kvinnefigurene er temmelig stereoptype, skriver Koojiman i en blogg. Det er ikke bare Charlotte og Ellen som har savnet de aktive, kvinnelige legofigurene. Den nye Lego-pakken med de tre kvinnelige forskerne er nemlig allerede  utsolgt, og vil først kunne kjøpes igjen senere i måneden, skriver avisen.dk.