Må du ha denne? Det kan være genetisk

Dersom du er avhengig av kaffe og hater brokkoli, så handler det ikke om vilje, men om gener, sier forskere.

kaffe.jpg
Kultur

Må du ha kaffe hver dag? Er du fryktelig glad i bacon og hater brokkoli? Ja, i så fall er du offer for egne gener, skriver avisen.dk.Forskere fra University of Trieste og the Burlo Garfolo Institute har testet gener og sett nærmere på hvordan de spiller sammen med avhengigheten av bestemte matvarer. De fant ut at det er en god grunn for at du ikke kan motstå visse matvarer.Hele 17 gener er forbundet med bestemte preferanser innenfor mat, blant annet kaffe, brokkoli, bacon, is, artisjokk, mørk sjokolade, blå-ost, lever, olje og smør på brødet, appelsinjuice, yoghurt, hvitvin og sopp. Det er disse genene som bestemmer om du kommer til å elske en type mat, og hate en annen.Direktør for The Human Nutrition Research Centre ved Newcastle University, John Mathers, håper undersøkelsen kan bety noe for fremtidige dietter og slankekurer.Han forklarer at genene kan være med på å bestemme hvordan enkelte personer reagerer på ulike fettyper, og det kan være ulikt fra person til person, så derfor bør en diett også være tilpasset nettopp de tingene som personen hater eller elsker av matvarerer.