Forskere fra Interdisciplinary University of Rochester og University of Illinois, har samarbeidet om flere undersøkelser for å observere menneskers oppfattelse av lydhørhet.Folk sier ofte at de ser etter en partner som lytter til deres behov, og at en slik partner vil vekke deres seksuelle interesse. - Seksuell lyst vokser med stigende intimitet og lydhørhet er en av de beste måtene å vekke den på, sier sjefsforsker Gurit Bimbaum, som ifølge voksnekvinder.dk har fått undersøkelsene offentliggjort i Personality and Social Psychology Bulletin. Resultatene av undersøkelsene viser at menn som opplever kvinnelige partnere som lydhøre, også oppfattet dem som mer feminine og attraktve. De var også mer seksuelt tiltrekkende. Dette fikk igjen mennene til å ønske et langsiktig forhold med kvinnene. Men lydhørheten vekket ikke den samme reaksjonen blant kvinner. Deres oppfattelse av partnerens lydhørhet var marginalt negativt forbundet med oppfattelsen av partnerens tiltrekningskraft. En mulig årsak til dette er at kvinner er mistenksomme overfor menns egentlige hensikter.- Noen kvinner kan for eksempel tolke lydhørhet negativt og føle seg utilpass overfor et nytt bekjentskap som tilsynelatende ønsker å komme tett på. Slike følelser kan forringe seksuell tiltrekning til denne lydhøre fremmede. Andre kvinner kan oppfatte en lydhør fremmed som en varm og omsorgsfull person og derfor som en attråverdig partner på lan sikt, sier Dr. Bimbaum.Så skal du ut på byen og prøve lykken hos det motsatte kjønn bør du ikke ta for gitt at lydhørhet er tiltrekkende i alle tilfeller, i hvert fall ikke om du er mann, og det er ditt første møte med kvinnen.