Å ha ynglingsmusikken i ørene kan potensielt være farlig når du er ute å sykler, skriver Politiken.dk.Musikk har flere effekter på oss. Blant annet kan den aktivere følelser og lysten til å bevege seg, forteller Niels Chr. Hansen, som er musikk- og hjerneforsker ved Aarhus Universitet. Han synes ikke det er underlig at mange finner frem høreteleefonene når de setter seg på sykkelen om morgenen.Men dessverre gir ikke bare musikken overskudd og lyst på bevegelse. Den blokkerer også for lyden av biler og ringeklokker. Og det kan være farlig, for lydene i trafikken er ekstra viktige for syklister, forklare Mette Møller, som er forsker i trafikkadfærd.Ut over hørselen ryker også konsentrasjonen når man forsøker å huske teksten til sine favorittlåter. Og det er ikke bedre med radio. - Jo flere krevende ting man foretar seg, og jo mer man skal forholde seg til, jo værre er det, sier Møller. Hansen mener at musikken også gjør at man tar støre risiko.- Hvis man blir i godt humør av musikken kan man muligvis ha en tendens til å ta noen sjanser som man ellers ikke ville ha tatt, sier han.