Nederlandske eksperter ser på norsk fotball

Nederlandske eksperter jobber på oppdrag fra Norsk Toppfotball (NTF) med finne feilene som blir gjort i norsk fotball.

Eliteserien - oppgjør mellom Rosenborg og Sogndal - Foto: Scanpix
Kultur

I sommer røk samtlige norske klubber ut av europacupene nærmest før moroa hadde begynt. Nå vil Fotball-Norge ha svar på hvorfor kvaliteten og publikumstallene går nedover.De siste fem månedene har det nederlandske analyseselskapet Hypercube nøye studert det som blir gjort i norsk klubbfotball, skriver VG.– Ligastrukturen i Norge diskuteres av hele Fotball-Norge, og mange mener den riktige løsningen er å redusere antall lag for å bedre kvaliteten. Men vi vil gjøre en grundig jobb før vi lander på en eventuell endring. Der kommer Hypercube inn i bildet, sier administrerende direktør Leif Øverland i NTF til VG.– De overbeviste oss med sine gode referanser. Vi tror vi skal finne løsningen på norsk fotballs utfordringer med dette nederlandske firmaet som en verktøykasse, legger han til.Hypercube har fra før bidratt med råd til hvordan nederlandsk, belgisk og portugisisk fotball bør legges om for å øke kvaliteten. En arbeidsgruppe, ledet av NTF, skal i desember legge fram en rapport om hvilke grep Norge bør gjøre. (©NTB)