Norsk storseier uten Carlsen

Det norske 1.-laget i åpen klasse under sjakk-OL var knusende overlegne på turneringens siste dag.

Kultur

Det endte med 4-0-seier over Malaysia.Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer, Kjetil Alexander Lie og Leif Erlend Johannessen vant alle sine partier torsdag. Det var aldri noen tvil om at det norske laget ville ta seieren hjem.– Det er godt å avslutte turneringen med en seier, sa Lie til NRK etter partiet.Det var en opptur for Norge, som ikke har vært helt fornøyde med prestasjonene så langt i mesterskapet. Torsdag måtte de klare seg uten verdensmester Magnus Carlsen, som før det siste partiet besluttet å reise hjem fra turneringen.Det kinesiske herrelaget vant turneringen sammenlagt. De slo Polen med 3-1 i sin siste kamp i sjakk-OL.Også det norske 1.-laget i kvinneklassen vant sin kamp torsdag. Den endte med 3-1 over Montenegro. Silje Bjerke og Sheila Barth Sahl spilte remis i sine partier, mens Niina Koskela og Ellen Hagesæther vant sine partier.I kvinneklassen ble det russisk OL-gull. (©NTB)