- Norske studenter dopet ned og voldtatt på Bali

Norske studenter på Bali har blitt dopet ned, tatt til fange og voldtatt, ifølge en varsler.

Kultur

Kunnskapsdepartementet har kontaktet de berørte høyskolene, men sjekker ikke saken selv.En person varslet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om forholdene 6. juni i år, skriver Vårt Land.Ifølge varsleren har forholdene skjedd ved Gateway College, som er et av stedene norske høyskoler samarbeider med. Her skal også en lærer hatt en rekke seksuelle forhold til kvinnelige studenter uten at ledelsen ved Gateway tok saken alvorlig.I starten av juli ble høyskolene som har hatt samarbeider med Gateway, varslet om de alvorlige anklagene mot skolen.– Vi ser alvorlig på at noen ønsker å skade Gateway ved å fremsette slike påstander, sier daglig leder Eirik Gismervik i Gateway Education til avisen.Røe Isaksen sa 2. juni at de kom til å pålegge høyskolene å avvikle mange av de såkalte badestudiene. 18. juni sendte Kunnskapsdepartementet brev til høyskolene om den meldte innstrammingen i de norske studiene på eksotiske destinasjoner. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi