Det russiske sjakkforbundet saksøker arrangørene av sjakk-OL i Tromsø etter påmeldingsrotet før mesterskapet som førte til ekstrakostnader for Russland.Ifølge TV 2 dreier det seg om en sum på 1,2 millioner kroner. Dette skal dekke advokatutgifter forbundet måtte bruke da det russiske damelaget ble nektet deltakelse på grunn av for sen påmelding.– Ja, Russland har levert inn en stevning. Russland ønsker å få dekket sine kostnader med advokater, sier Børge Robertsen, administrerende direktør i sjakk-OL tilDet russiske forbundet har nå ha krav på å få behandlet saken i retten.Det russiske damelaget var en av ti nasjoner som ble utestengt som følge av sen påmelding. Presidenten i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), Kirsan Iljumsjinov, overstyrte derimot avgjørelsen og lot alle de ti lagene delta i sjakk-OL. (©NTB)