Kristen Mark, som er forsker i seksualitet og parforhold, mener at det hersker massevis av fordommer når det gjelder kvinner og deres sexlyst. For eksempel er det en utbredt misforståelse at det oftere skulle være kvinnene som mister lysten på sex enn menn, skriver q.dk.Mark sier til Huffingtonpost.com at det er viktig å få avkreftet disse mytene, da de opprettholder en ide om at det er stor forskjell på menns- og kvinners seksualitet. Her er noen av mytene hun stikker hull på:
Halvparten av alle kvinner er seksuelt dysfunksjonelleKvinner med stor sexlyst er unntaketKvinner og menn deler ikke samme fantasier
En undersøkelse fra USA, som ble utført i 1999, viste at 43 prosent av kvinnene var seksuelt dysfunksjonelle. Og dette resultatet henger igjen, selv om det er manglende validitet for resultatene. I virkeligheten vet man ikke hvor mange kvinner eller menn som er seksuelt dysfunksjonelle. Det kan være mange andre grunner til at kvinner har seksuelle utfordringer, som helseproblemer eller problemer i parforholdet.Mark forklarer at kvinner med stor sexlyst blir oppfattet som unntaket fra regelen. Men hun forklarer at det er lang fra unormalt at kvinner har stor lyst på sex. En studie fra Canada viser at 52 prosent av kvinner kunne kategoriseres som "meget seksuelle". Forskning som Mark selv har utført, viser at det ikke er store forskjeller mellom hva menn og kvinner fantaserer om og har lyst på. Dette var overraskende for henne, da hun som så mange andre regnet med at bilde ville være ganske annerledes. Hun mener derfor det er viktig å ikke fokusere på forskjellene, men se likhetene. Er du i et forhold med en mann som er veldig forskjellig fra deg selv seksuelt, så sier det mer om forholdet deres enn om kjønnet generelt, fastslår Mark.