Sett barnetrygd i aksjefond - spar 500 000

Har du mulighet til å sette barnetrygden i aksjefond kan barne sitte med over en halv million som 18-åring.

lommebok_spare_penger.jpg
Kultur

Hvis du velger å spare barnetrygden hver måned, kan barnet ditt sitt med en god slant penger som 18-åring. Men hvor stor avhenger av hvordan du sparer pengene, skriver VG.Regnestykket viser at bankinnskuddet har vokst til virka 270 000 kroner, sparingen i globalt aksjefond har gitt 403 000 kroner, mens det norske aksjefondet har gitt hele 563 000 kroner. - Aksjemarkedene har vært gjennom tre store korreksjoner de siste 18 årene. Den første var Asiakrisen fra 1997, IT-boblen som sprakk i begynnelsen av 2000-tallet, og finanskrisen fra 2007. I løpet av de neste 18 årene vil det garantert komme nye kriser som får aksjemarkedene til å falle dramatisk, men på tross av dette vil det med veldig høy sannsynlighet lønne seg å spare i aksjer over en så lang periode, sier siviløkonom Kent Øksnes i Dine Penger.Sparing til barn i aksjefond - slik gjør du det:- Sparing til barna har såpass lan tidshorisont at det stort sett alltid vil lønne seg. Inngå spareavtale. - Ikke velg bankens aksjefond, eller såkalte "barnefond". Sjekk hvilke globale fond som gjør det bra.- En av fordelene ved å spare i aksjefond, er at du slipper å skatte av aksjefondet før det selges - i motsetning til banksparing hvor du må skatte av rentene hvert år. Skatt av gevinst kan også unngås om fondene løses inn når barnet er over 17 år og har lav inntekt.