Skjønnhetsoperasjoner gjør verdens kvinner likere

Det er i ferd med å utvikle seg et universelt skjønnhetsideal, mener kirurg.

botox lips.jpg
Kultur

Bruken av plastisk kirurgi har steget kraftig de siste årene, og det er det samme standariserte skønnhetsidealet som etterspørres ved klinikker over hele verden, skriver etik.dk.Da bildene av 20 koreanske deltagere i skjønnhetskonkurransen Miss Korea ble offentliggjort i år, utløste det en mindre, internasjonal skandale. De smilende kvinnene på fotografiet lignet hverandre såpass mye at det var nærmest umulig å skille dem fra hverandre. Dette var effekten av kirurgiske inngrep og fotoredigering.- Vi kan se at det er i ferd med å utvikle seg et universelt skjønnhetsideal. Pasienter etterspør i økende grad en bestemt "look" når de får utført kosmetiske inngrep. Det er den samme nesen, de samme øynene og den samme kurven på brystene som etterspørres, sier Jesper Nygart, som er legespesialist og klinikkeier av Nygart Privat Hospital i København.Kvinnene i Iran får utført neseoperasjoner etter stort sett samme modell når de skal få nesene rettet opp. I asiatiske land, særlig i Sør-Korea, hvor plastisk kirurgi er mest utrebdt, får de laget rundere og mere europeiske øyne, mens brasillianske rumpeimplantater er mest etterspurt i Vesten.- Resultatet er at kvinner på tvers av kontinenter vil ligne hverandre mer. De rasetypiske karaktertrekkene smelter sammen i et mer uniformt og ubestemmelig uttrykk, sier Jesper Nygart.

Nyheter
Kultur