Slik bør du kle deg før jobbintervjuet

Tøyet er helt avgjørende for førsteinntrykket.

Foto: Scanpix
Kultur

Det er viktig å gjøre et godt førsteinntrykk ved en jobbsamtale. Derfor er det avgjørende hvilke klær du tar på deg. Førsteinntrykket blir nemlig dannet så snart du går inn døren, skriver Avisen.dk.Selv om moten kommer og går, så er det noen retningslinjer og faste regler som gjøre seg gjeldende ved jobbsamtalen. Her er noen tips fra avisen.dk:1. Du bør ha på det som vil er et passende antrekk for det arbeidet du skal utføre. Hvis du ikke kjenner dresskoden på arbeidsplassen, så ta en tur innom parkeringsplassen deres en dag for å danne deg et inntrykk av medarbeidernes tøy. Hvis du likevel er i tvil, så ta på en drakt eller en dress som ikke er alt for fin. 2. Kvinner: Hvis du velger å ta på et skjørt, bør det ikke være for kort. Det må høyst skjære over kneet. Gå i nøytrale farger som sort, brunt og mørkeblå. Om sommeren går det greit med en lysere farge. Mønstre bør unngås, og hvis du liker farger holder det med et tørkle i halsen. Toppen din og skoene bør være i nøytrale farger. Helene må ikke være for høye.3. Menn: Du bør gå for mørke farger både når det gjelder tøy og sko. Hvis du har sorte sko, ta på en dress i sort eller grå. Velger du brune sko, så ta på en brun eller mørkeblå dress. Slipset bør matche skjorten og dressjakken. Dropp mønster på slipset - det letteste er å velge ett ensfarget.4. Noen virksomheter vil gjerne teste din evne til å finn et passende outfit, og ber deg derfor om å iføre deg en avslappet stil. For begge kjønn gjelder det her å mikse avslappede bukser med blazere. Menn kan løsne slipset. Men det er grenser. Du skal aldri komme i jeans, joggesko eller t-skjorter. Tøyet skal fremdeles være businessaktig.