– Større hoppdresser bra for Norge

Hopperne er ikke lenger tvunget til å bruke tettsittende dresser.

Alexander Stöckl. Foto: Scanpix
Kultur

Landslagssjef Alexander Stöckl tror regelendringen kan gi Norge en fordel.Det internasjonale skiforbundet (FIS) besluttet i 2012 å innføre trangere hoppdresser. Endringen fikk blandet mottakelse, og nå to år senere har FIS snudd.Hopperne kan igjen ikle seg større dresser. Skal vi tro det norske hopplandslaget, er det svært positivt for Norges sjanser for suksess kommende sesong.– Norske hoppere er veldig gode til å fly. De har en god følelse i luften, og derfor tror jeg at det er bra for oss at dressene blir større. Da blir flyfasen viktigere, noe som er bra for oss, sier Stöckl til Nettavisen.– Mye lettere å flyTom Hilde synes det var deilig å gå over til en ny dress under årets Sommer Grand Prix.– Det var en enorm forskjell. Det er første gang på veldig lenge at vi har fått en ordentlig godfølelse etter å ha byttet dress. Det er mye lettere å fly, sier Hilde til Nettavisen.– De var for tynne i fjor. Vi fikk ingen effekt. Men det å slippe opp, slik at den sitter litt utenfor kroppen, gjør at løftet blir ekstremt mye bedre. Det er det de har gjort. Den har gått fra å være helt tettsittende til at man har en eller to centimeter å gå på fra kroppen. Det ga en enorm effekt, la Asker-hopperen til.De norske hoppgutta er for tiden i franske Courchevel. Der forbereder de seg til fredagens Sommer Grand Prix-renn. (©NTB)