Superenkelt tips reduserer stress

Er du stressa bør du sørge for å komme deg ut i frisk luft når du har fri.

sjef.jpg
Kultur

At det å være ute i frisk luft er godt for helsen er vel ikke akkurat en kjempenyhet. Det virker bare som sunn fornuft.Men nå viser undersøkelser fra Srinakharinwirot University at når du er ute på rusletur, så bør du stoppe opp å trekke pusten dypt.Duften til trærne, blomstene og rosen vil nemlig fylle deg med ro som kan løsne stress, skriver avisen.dk.- Naturen er bensin for sjelen, sier professor og forsker på Rochester University, Richard Ryan.Naturen generelt gjør deg glad, men spesifikke dufter påvirker deg på ulike måter.Lavendel og jasmin demper angst og løfter humøret. Og går du gjennom en park med nyslått gress vil du oppleve en følelse av å slappe av og bli gladere. Selv duften av friskt regn kan gjøre oss glade, og det kan betale seg å ta en gådtur selv om det regner litt, sier Ryan.- Ofte når vi føler oss nedkjørte så vil vi rekke ut hånden etter en kopp kaffe, men forskning viser at det er en mye bedre måte å finne energi på, nemlig å gå i naturen.Så la kaffekoppen stå og gå deg en tur, oppfordrer avisen.dk.