Antalet svensker med norsk skattekort har økt med 10 prosent de siste tre årene, og svenskene er populære blant norske arbeidsgivere, skriver den svenske avisen dn.se.Men det gjelder å være fleksibel og innstilt på å jobbe hardt for svensk ungdom som kommer til Norge.- Man får slite hardt, jeg kunne jobbe 15 timer i strekk. Arbeidsgiverne forventer seg at man skal stille opp og ta ekstravakter, jeg tror at de ser annereldes på svensker, som om vi bare er der for å jobbe, sier Stina Vickhoffs som har jobbet to år i norsk restaurantbransje.Hun angrer ikke. - Jeg har absolutt hatt stor nytte av erfaringen, jeg lærte meg så mye, ikke minst av det sosiuale møtet med ulike typer mennesker. Og jeg hadde det fryktelig gøy!Svenskene utgjør en betydelig del av den norske arbeidsmarkedet. I fjor hadde nærmere 90 000 svensker norsk skattekort. Den store økningen har skjedd når det svenske arbeidsmarkedet har vært svakt, samtidig som den norske økonomien har vokst kraftig.- De har generelt en bra instilling til service. De er veldig fleksible, er klare for å jobbe kvelder og helger, flinke og arbeidsomme. Våre kunder ser veldig positivt på svenskene, sier Sølve Spilde Monsen, som er konsernsjef for Manpower Norge.