Tegnet på at det er krise i forholdet deres

Tushet er ikke alltid gull i forhold mellom mann og kvinne.

par_krangle.jpg
Kultur

Hvis taushet blir brukt som et våpen i forholdet, kan det ramme partene både psykisk og fysisk, skriver Voksnekvinder.dk.Taushet kan sammenlignes med tautrekning, der den ene parten forsøker å trekke den andre inn i en samtale ved hjelp av anmodninger, kritikk eller klager, men blir møtt med unndragelse og taushet.- Det er det mest allminnelige mønsteret for konflikter i ekteskapet og i etablerte parforhold, sier dr. Paul Schrodt, som er professor og direktør for kommunikasjonsstudier på Texas Christian University.- Og det gjør enorm skade, legger han til.Schrodt har vært sjefsforsker for en gjennomgang av 74 tidligere studier med mer enn 14.000 deltagere. Forskningen viser at par som lever i tautreknings-mønsteret er mindre tilfredse med forholdet, har mindre intimitet og dårligere kommunikasjon. Det er også et vanskelig mønster å bryte. Partene blir låst fast, særlig fordi de ser den andre som årsaken.- Begge parter ser den andre som problemet, sier forskeren.Det er mest vanlig at konen snakker og mannen er taus, men det er like skadelig uansett hvilket av kjønnene som har den tause rollen. - Det er et virkelig alvorlig tegn på krise i forholdet, slår forskeren fast.