- Tysk etterretning avlyttet Hillary Clinton

Tysk etterretning avlyttet ved minst én anledning telefonen til Hillary Clinton da hun var amerikansk utenriksminister, ifølge tyske medier.

Hillary Clinton - Foto - Scanpix
Kultur

Amerikansk etterretning har måttet tåle krass kritikk etter at det ble kjent hvordan de angivelig avlyttet telefonen til statsminister Angela Merkel og hadde flere agenter plassert innen tysk etterretning.Avsløringene førte i forrige måned til at CIAs stasjonssjef i Tyskland måtte pakke kofferten og reise hjem til USA.Nå hevdes det seg at tysk etterretning også har litt av hvert å svare for. CIAs agenter innen tysk etterretning skal ha skaffet til veie dokumenter som viser at tyskerne ved minst ett tilfelle avlyttet telefonen til daværende utenriksminister Hillary Clinton.Avisen Süddeutsche Zeitung og TV-stasjonene NDR og WDR hevder at avlyttingen ikke skal ha vært noen engangsforeteelse, men at den tyske regjeringen hadde gitt grønt lys til «å spionere mot en NATO-partner».Dette blir avvist av en tysk regjeringskilde, som bekrefter at Clintons telefon ved ett tilfelle ble avlyttet. Det skjedde imidlertid som følge av en glipp, og det skjedde bare én eneste gang, forsikrer kilden.Det er ikke kjent når eller hvordan avlyttingen av Hillary Clintons telefon fant sted. (©NTB)