Unge ser ned på dårlig staving

Språkforskere fryktet at sosiale medier ville gjøre unge til dårlige stavere. Inntil videre kan frykten være ubegrunnet.

Data - Foto - Scanpix
Kultur

En dansk undersøkelse viser at unge Facebookbrukere er like fordømmende overfor stavefeil som tidligere generasjoner har vært. Generelt betraktes dårlige stavere som mindre intelligente.Derfor er det tilsynelatende ingen grunn til å bekymre seg over at sosiale medier vil gjøre kommende generasjoner til dårlige stavere.- Vi var bekymret for at den store mengden slarving med språket ville gjøre den enkelte mer avslappet overfor engen stavefeil. Men de første undersøkelsene viser at de unge er svært bevisste hva de gjør på Facebook, sier direktør i Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier-Andersen.- Det ser ut til at jo mer vi tar de sosiale mediene til oss, jo mer flytter normene for godt språk med, sier hun.