Aggressive kvinner får oftere gutter

En studie fra New Zealand ser ut til å sette gamle oppfatninger på prøve.

Publisert 15. sep. 2014 kl. 10.19
Oppdatert 15. sep. 2014 klokken 10.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
Sint kvinne - Foto - Scanpix
Ifølge forskere kan høye nivåer av testosteron i livmoren gi et bedre miljø for sædcellene som er kodet til å lage gutter. Og høye nivåer av testosteron ser ut til å være mer tydelig hos aggressive kvinner, skriver bodonu.no.Foreløpig er sammenhengen bare sjekket på dyr. Men forskerne som gjennomførte studien, tror de ville finne det samme hos mennesker.Det er ikke bare aggressive kvinner som har større sannsynlighet til å få gutter. Også kvinner som er under stress og føler seg engstelige, kan ha høyere nivåer av testosteron, og dermed større sjanse for å få gutter.For å bevise sammenhengen hentet forskerne i New Zealand egg fra kuas eggstokker. Testosteronnivået i eggene ble testet, og deretter ble de befruktet i laboratoriet. Det viste seg at eggene med høye testosteronnivåer oftere ble befruktet med sæd som inneholdt y-kromosomer, og altså ble gutter.