Den øker produktiviteten med 15 prosent

Grønne planter på kontoret er ikke bare godt for sjelen, de øker også produktiviteten markant, viser undersøkelse.

Kultur

Folk blir ikke mer produktive hvis kontoret er ribbet for forstyrrende ting - i hvert fall ikke hvis man tror at planter forstyrrer, skriver Voksnekvinder.dk.Det viser en undersøkelse fra University of Exeter i England, University of Groningen i Nederland og University of Queensland i Australia, som er offentliggjort i Journal of Experimental Psychology: Applied. Forskerne har over en lengre periode sammenlignet kontorpersonalets oppfattelse og prestasjoner i tomme kontorer, versus grønne kontorer.Også laboratorieundersøkelser viser at grønne arbeidsmiljøer gjør folk mer produktive, men det er første gang forskere har gjennomført en langvarig undersøkelse av effekten på reelle arbeidsmiljøer.Resultatene viser at effekten av å innføre planter forbedret alle parametre, og økte produktiviteten med hele 15 prosent.Medforfatter og professor ved University of Queensland, Alex Haslam, mener at en grønn arbeidsplass får kontoransatte til å bli mer fysisk, mentalt og følelsesmessig involvert i arbeidet.- Medarbeidere fra tidligere nakne kontormiljøer opplevde økte nivåer av lykke, hvilket resulterte i en mer effektiv arbeidsplass, sier han og fortsetter:- Våre resultater setter spørsmål ved den utbredte teorien om at mindre er mer – less is more – noen ganger er mindre bare mindre, sier Haslam.