Derfor bør du ikke tørke tøyet inne

Der er verken sunt for deg selv eller inneklima hvis du lar tøyet tørke midt i stua.

Foto: Scanpix
Kultur

Er du en av dem som tørker tøyet ditt innenførs, så er du garantert ikke alene. Men det betyr ikke at det er særlig fornuftig.- Tidligere tørket folk vasketøyet sitt på et tørkeloft eller i gården, men det er det ikke mange som gjør lenger, sier Kai Gustavsen, som er fagsjef i Astma- og Allergiforbundet til KK.no.Det er selvfølgelig ikke alle som har mulighet for å henge tøyet utenfor, og det kan være at man heller ikke har tørketrumler. Men tørker man tøyet innendørs så går det ut over luftkvaliteten i rommet, og det gir mer støv i leiligheten. Bare en vask inneholder to til tre liter vann, hvis den ikke er ordentlig sentrifugert. Det øker luftfuktigheten, og luften blir tett av såpe og skylllemidler. - Jeg vil anbefale alle som er på utkikk etter en leilighet til å undersøke om leiligheten har et område der man kan tørke tøyet sitt. Det kan være alt fra en altan til et felles tørkeloft, sier Gustavsen.- Er det en barnefamilie så er det viktig å planlegge når man vasker tøyet. Heng tøyet opp et sted der du kan ha vinduene åpne, så det tar fuktigheten, også er det mer eller mindre tørt når du kommer hjem. Det er også viktig at du ikke tørker tøyet samme stedet som du sover. Det er nemlig ikke sunt for helsa. Badeværelse kan derimot være et godt sted å tørke tøy. Her er det som regel ventilasjon, og mange har kanskje ogsåp gulvvarme, sier Gustavsen til KK.no.