Forsøkte selvmord etter Hollandes utroskap

Frankrikes tidligere førstedame Valérie Trierweiler deler alt i ny bok om sitt turbulente liv i presidentpalasset.

13.02.14 - Francois Hollande and Valerie Trierweiler - Foto - Reuters
Kultur

Sjokket om ektemannens utroskap med skuespiller Juliet Gayet, var så stor at Frankrikes daværende førstedame, journalist Valérie Trierweiler, forsøkte å begå selvmord i januar. Det melder Politiken.I sin bok "Merci Pour Ce Moment" (Takk for øyeblikket), som kommer ut i dag, forteller Trierweiler om hvordan hun kjempet med Holland om en pose med piller.- Nyhetene om Juliet Gayet var i morgennyhetene...Jeg brøt sammen, jeg kunne ikke høre på det. Jeg løp ut på toalettet. Jeg tok en liten plastikkpose med sovepiller. Francois hadde fulgt etter meg og forsøkte å ta posen foran meg, skriver hun i sin 330 siders lange bok.Drakampen om plastikkposen førte til at posen gikk i stykker, og at pillene fløy ut over sengen og gulvet på soveværelset.- Det lykkes for meg å få fatt i noen av dem. Jeg slukte så mange jeg kunne. Jeg ville sove. Jeg ville ikke leve gjennom de timene som fulgte. Jeg kunne merke den stormen som ville bryte ut i meg, og jeg hadde ikke styrken til å stå i mot. Jeg mistet bevisstheten, skriver hun.Få dager etter sendte Hollande ut en pressemelding om at de to gikk hvert til sitt. Men i ettertid har han angret, skriver Trierweiler.- Han skrev at han trengte meg. Hver kveld inviterte han meg til å ha middag med ham. Han sa at han ville ha meg tilbake, uansett hva prisen var. Han sa at han ivlle vinne meg tilbake som om det var et valg, skriver hun.Boken utkommer i en uke hvor den historisk upopulære presidenten har fallt fire prosent i meningmålingene.