HRW: FN-støttede soldater voldtok kvinner i Somalia

FN-finansierte soldater i Den afrikanske unions fredsstyrke AMISOM i Somalia har voldtatt kvinner og byttet mat mot sex, ifølge menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW).

Tale i FN-bygningen i New York - Foto: AP
Kultur

I en ny rapport publisert mandag skriver organisasjonen at flere kvinner i Somalia har fortalt at soldater fra AMISOM, en FN-finansiert fredsstyrke, ga dem penger eller mat etter å ha voldtatt dem.Internasjonale støttespillere, spesielt FN, EU, USA og Storbritannia, bør starte en uavhengig etterforskning av handlingene, heter det i rapporten.– Stater som støtter AMISOM bør jobbe med Den afrikanske union (AU) for å få slutt på seksuelle overgrep og utnyttelse av somaliske kvinner og gjøre hva de kan for å forhindre dette, sier Liesl Gemtholtz i HRW.AMISOM har 22.000 soldater i konfliktrammede Somalia, men fredsstyrken har så langt ikke klart å forhindre de stadige og omfattende angrepene og voldshandlingene den militante islamistgruppen al-Shabaab står bak. (©NTB)