Hun kan bli ny partisekretær i Ap

Rigmor Aasrud er blant de mest aktuelle som ny partisekretær i Arbeiderpartiet, mener flere kilder Klassekampen har snakket med.

Rigmor Aasrud - Foto: Scanpix
Kultur

Partiet må lete etter en ny partisekretær etter at Raymond Johansen varslet at han stiller som byrådslederkandidat i Oslo.Aasrud avkrefter ikke til avisen at hun kan være en kandidat til vervet.– Jeg synes det er hyggelig å bli nevnt, og så er jeg helt sikker på at valgkomiteen i Arbeiderpartiet vil sette sammen et godt og bredt sammensatt lag, sier Aasrud, som er fraksjonsleder for Ap i Stortingets familie- og kulturkomité, til avisen.Kilder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe mener Aasrud, som var både statsråd og statssekretær i den rødgrønne regjeringen, har et godt ankerfeste i partiorganisasjonen og at hun kan utfylle leder Jonas Gahr Støre godt.Aasrud var også en av de mulige kandidatene til vervet i 2009, men den gang gikk det til Johansen.Problemet for Aasruds tilhengere er imidlertid at hun i dag sitter på Stortinget, og at det ikke har vært vanlig å kombinere de to jobbene tidligere.