- Jeg måtte stenge verden ute

Petter Northug kjører beinhardt i høyden om dagen. Om ikke lenge kommer også fakta rundt promillekjøringen på bordet.

Kultur

– Jeg måtte stenge verden ute. De nærmeste rundt meg hjalp til å holde aviser, TV og alt annet på avstand. Jeg fikk ikke med meg så mye av det som ble sagt, ment og skrevet. Jeg måtte bearbeide det som hadde skjedd, og det gjorde jeg med treningsskoene på, sier han til Vi Menn.I april krasjet Northug bilen nær bostedet sitt. Det er ventet at han får en ubetinget straff når saken kommer opp.Det mest sannsynlige er at han soner med fotlenke etter at kommende sesong er over.Northug trener i høyden og ser sterkere ut enn på lenge. Falun-VM er det store målet.– Mange tror visst at jeg har gitt opp å vinne Tour de Ski, men det er ikke tilfelle. Jeg har hatt topptider opp den bakken tidligere. Så hvis jeg har en maks dag og lette bein, anser jeg det som mulig for meg å vinne Tour de Ski. (©NTB)