- Jeg prøvde å ta mitt eget liv

I en kronikk publisert i Aftenposten og på Facebook, forteller artist Lene Marlin om de tunge tankene hun lenge har båret på.

Kultur

Lene Marlin hadde egentlig bestemt seg for at hun aldri skulle snakke om det offentlig, skriver hun innledningsvis i Aftenposten-kronikken, men etter flere år har hun innsette at hun "aldri blir helt ferdig med det" og vil bære det med seg livet ut, skriver Dagbladet."Sa da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset."I kronikken forteller 34-åringen om en kveld da hun var i 20-årene, og ble liggende timevis på et kjøkkengulv, sliten og forgrått."Jeg var helt utslitt. Men jeg hadde forsonet meg med at dette kom til å bli min siste kveld. Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende rolig og kald — jeg ville virkelig dø den natta. Da øynene lukket seg var det liksom greit. Men flere timer etterpå våknet jeg, og med en forferdelig smerte. Jeg hadde ikke nok krefter til å prøve igjen. Som var ironisk; jeg var for svak til å dø", skriver Lene Marlin.