Kun to kvinner talte på Pareto-konferansen

- Det er ikke noe tvil om at denne bransjen er mannsdominert, sier Pareto Securities-sjef Ole Henrik Bjørge.

Publisert 12. sep. 2014 kl. 08.14
Oppdatert 12. sep. 2014 klokken 09.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
Ole Henrik Bjørge. Foto: Finansavisen.
Av 138 talere over to dager på Paretos olje- og gasskonferanse var to kvinner, under 1,5 prosent, skriver DN.Og antall kvinnelige talere ble halvert da børsdirektør Bente Landsnes og Karsten Moholt-sjef Linn Cecilie Moholt begge meldte avbud.Blant de 1.700 deltagerne er rundt 130 kvinner, altså rundt 7,5 prosent, opplyser Pareto til avisen.- Det er ikke noe tvil om at denne bransjen er mannsdominert, og at den hadde hatt glede av flere kvinner, sier Pareto Securities-sjef Ole Henrik Bjørge.Han forklarer at det er selskapene som blir invitert som talere, men tar en lang lang tenkepause når DN spør om også Pareto har et ansvar for å invitere flere kvinner og til å få selskapene til å stille med flere kvinner.- Altså, det er et faktum at disse selskapene ledes av dem de ledes av. Utover det har jeg ikke noen flere kommentarer. Kan du være så snill å respektere det? svarer Bjørge.Olje- og energiminister Tord Lien ler når avisen konfronterer ham med den lave kvinneandelen.- Jeg tror denne bransjen er nødt til å jobbe hardere for å rekruttere kvinner, rett og slett fordi de kommer til å trenge dem. Vi ser at kandidater på universitet og høyskoler i stadig større grad er kvinner, sier statsråden.