Millionene renner inn for Solbakken

Jim Solbakken scorer høyt på fotballoverganger. Og vesentlig bedre skal det bli.

Jim Solbakken. Foto: Scanpix
Kultur

Når norske fotballspillere skifter klubb, er Jim Solbakken ofte involvert.Det synes godt i regnskapene for selskapet hans — Dynamic Solution.I 2013 klarte Solbakken et resultat før skatt på 8,6 millioner etter driftsinntekter på 11,6 millioner kroner.Sammenlignet med året før steg inntektene over 56 prosent, mens driftsresultatet ble mer enn doblet — fra 3,7 til 8,0 millioner kroner.Resultatet før skatt falt fra 10,1 til 8,6 millioner, men det skyldes salg av aksjer for 6,6 millioner kroner i 2012, skriver DN.Utbyttemillioner til buffer Solbakken har de to siste årene har tatt ut i alt 18,4 millioner kroner i utbytte, og ifølge avisen skal disse gå til å bygge en buffer for trangere tider.Samtidig tar han ut tre millioner i utbytte fra sitt heleide Sir Solution , som eier 90,5 prosent av Dynamic Solution. Bjørnar Bjåstad eier resten.- 2014-tallene vil bli vesentlig bedre, sier Solbakken til DN, og fremhever kontaktnettet i Europa som sin styrke.- 90-95 prosent av omsetningen kommer fra Europa, hvorav vel halvparten stammer fra Tyskland, sier han.Følg Hegnar.no på Facebook her!