Norske kvinner vil gi titusener for "designrumpe"

Etterspørselen etter rumpeforstørrelser har eksplodert, sier plastisk kirurg.

Publisert 11. sep. 2014 kl. 10.50
Oppdatert 11. sep. 2014 klokken 11.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
Amerikanske jenter løper til legen for å fylle fett i rumpene sine, og også her til lands ser vi en økende tendens av plastisk kirurgi på bakenden, kan overlege Dr. Kalaaji ved Oslo Plastiskkirurgi fortelle.– Det kommer jenter fra hele landet som gjerne ønsker å forstørre rumpene sine, sier Dr. Kalaaji til TV 2.Han erfarar at pasientene sjeldent blir fornøyd om de kun har et ønske om en «designrumpe».– Jeg opererer ofte kvinner med asymetriske rumper. Det kan komme av for eksempel skader eller deformasjoner i fettvev. De blir fornøyde. Men kommer jenter med bilder av store, brasilianske rumper stiller vi ofte spørsmålstegn ved dette. Det kan være andre problemer som ligger bak, sier Dr. Kalaaji som også forteller at resultatene sjeldent står til de urealistiske forventningene jentene sitter med.Det gjennomføres ikke rumpeforstørring med implantat ved Dr. Kalaajis klinikk.– Det er veldig unaturlig med slike inngrep, og i 30-40 prosent av tilfellene oppstår det store komplikasjoner, forteller han. Selv opererer han ved å overføre fett fra andre steder på kroppen og inn i rumpeballene. En slik behandling ligger på mellom 20 - 50.000 kroner, og forespørselen har eksplodert de siste årene. På bare to år har denne behandlingen fordoblet seg, sier kirurgen til TV 2.