OL-støtten faller ytterligere

Den norske støtten til et OL i Oslo i 2022 fortsetter å dale.

Therese Johaug. Foto: Scanpix
Kultur

Bare 29,2 prosent av landets befolkning sier ja, viser nye tall.Den landsdekkende målingen er gjort av InFact for avisen Nordlys og viser svakere OL-støtte enn noensinne. 57,7 prosent nei, mens 13,1 prosent er usikre.Målingen ble gjort samme dag som søkerkomiteen besluttet å kutte budsjettet med 8,8 milliarder kroner for å vinne oppslutning.Fagsjef Knut Weberg i InFact konstaterer at den negative trenden for et Oslo-OL fortsetter.– Dette er første gang i noen OL-måling at oppslutningen på landsbasis er under 30 prosent. Det går ikke voldsomt nedover, men jevnt og trutt, sier han.I Oslo sier 44,4 prosent ja, 40,1 prosent nei, mens 15,5 prosent ikke er sikre på om vil ha olympiske leker i hovedstaden.– Oslo er den eneste regionen i landet hvor ja-siden er i flertall. Men dette gjelder ikke for noen av aldersgruppene i målingen, sier Weberg. (©NTB