Studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager, og flere enn én av åtte mestrer ikke studiehverdagen, viser en ny undersøkelse.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Kultur

Årsaken er lav studiemestring, konsentrasjonsvansker, negativt selvbilde, liten gjennomføringsevne og alvorlige psykiske symptomplager, viser en ny undersøkelse om norske studenters psykiske og fysiske helse gjort på vegne av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).Undersøkelsen blir overrakt til helseminister Bent Høie (H) onsdag.Hver femte student rapporterer om alvorlige psykiske plager. Forekomsten er dobbelt så høy blant studenter som i befolkningen ellers eller i samme aldersgruppe. Rundt én firedel – 24 prosent – av kvinnelige studenter rapporter om alvorlige psykiske symptomplager, mot 12 prosent mannlige studenter som rapporterer om det samme.Studien anslår at mellom 4 og 6 prosent av studentene med alvorlige og mange psykiske symptomplager, ikke har søkt om hjelp.Leder for helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Kari Jussie Lønning, sier de er særlig bekymret for økningen i psykiske plager hos kvinnelige studenter.– Studietilværelsen representerer en ramme av spesielle krav og forventninger. Med tanke på omfanget av psykiske symptomplager ser dette ut til å gjøre studentene mer utsatte og sårbare, sier Lønning i en pressemelding. (©NTB)

Nyheter
Kultur