Tyskland kan få lovverk mot stress

Den tyske arbeidsministeren vil ha slutt på masete arbeidsgivere.

Trist kvinne - Foto - Scanpix
Kultur

Sykemeldinger som følge av langvarig stress er et problem på arbeidsmarkedet både her hjemme i Norge, og utenfor landets grenser.Den tyske arbeidsministeren vil nå sette klare rammer for arbeidsgiveres rett til å kontakte ansatte utenfor arbeidstiden, skriver kristeligt-dagblad.dk.Andrea Nahles fra SPD vil sette en stopper for det voksende stress-problemet i Tyskland. Derfor har hun begynt forarbeidet til en lovgivning med formål om å sette klare rammer for arbeidsgivernes rett til å kontakte ansatte i ferier og utenfor arbeidstiden.- Det er opplagt en sammenheng mellom at man konstant er tilgjengelig og økningen av psykiske lidelser, sa ministeren forelden til det tyske Rheinische Post i et intervju om stress i landet.