Unge norske kvinner angrer etter sex

Halvparten av norske kvinner har brukt angrepille, antyder studie.

P-piller - foto - Scanpix
Kultur

En ny undersøkelse blant 1200 norske, svenske og danske kvinner, viser at halvparten av de spurte i Norge har tatt angrepille, og av dem har annenhver kvinne tatt pillen mer enn en gang, skriver Aftenposten.Svarene viser også at 70% av kvinner som vil unngå å bli gravide benytter kortvarig prevensjon. Bare halvparten av dem som benytter kortvarig prevensjon (som p-piller) sier de benytter prevensjonen som foreskrevet. Årsaken skyldes først og fremst glemsel, svarer kvinnene.Kvinnene stilles også spørsmål om hvorvidt de ville tatt abort dersom de ble gravide nå. Av de 400 norske kvinnene svarer 57 prosent at de ikke vil, eller tror de vil ta abort. Nesten 80 prosent av kvinnene rundt 30 år ville ikke tatt abort, skriver Aftenposten.Undersøkelsen er utført av  dataleverandøren og analyseinstituttet Userneeds i Danmark på oppdrag fra Bayer HealthCare, Scandinavia.

Nyheter
Kultur