Voldtatt kunststudent bærer madrass over alt

En kvinnelig student fra Columbia University ble voldtatt av en medstudent. Nå bærer hun rundt på madrassen hun ble voldtatt på.

Kultur

Emma Sulkowicz er kunststudent ved Columbia University i USA. Den første dagen av det andre året ved universitet hevder hun å ha blitt voldtatt av en klassekammerat i sin egen seng. Som en del av hennes avsluttende kunstprosjekt bærer hun nå madrassen hun ble voldtatt på med seg over alt hvor hun går, skriver Avisen.dk.Tittelen på kunstverket er "Carry That Weight", eller "bær byrden". Sulkowicz bruker madrassen til å vise den tyngden hun føler hun må bære rundt på, siden voldtekten.Først etter syv måneder ble Sulkowicz sak tatt opp av universitetet. De mente at den anklagede ikke kunne stilles til ansvar for voldtekt, og derfor går han fremdeles på universitetet.To andre kvinnelige studenter har senere gått ut og fortalt at også de er krenket av samme elev. Og hele 23 elever har klaget over Columbia Universitys håndtering av saker om seksuell tnytelse. U. S. Department of Education har ennå ikke avgjort om de vil foreta en undersøkelse av universitetets håndtering av sakene.Her kan du se videoen med Emma og madrassen hennes: 

Nyheter
Kultur