William og Kate venter barn igjen

Prins William og hertuginne Kate venter sitt andre barn, melder Buckingham Palace mandag.

Kate og Willam - Foto - Reuters/Scanpix
Kultur

Dronning Elizabeth II er henrykt over nyheten, heter det i uttalelsen fra kongehuset.Statsminister David Cameron har allerede sendt sine gratulasjoner til paret.– Mange gratulasjoner til hertugen og hertuginnen av Cambridge. Jeg er henrykt over nyheten om at de venter en ny baby, skriver Cameron på Twitter.Svangerskapskvalme Hertuginne Kate skulle etter planen være med prins William på åpningen av et nytt studiesenter på Oxford universitet mandag, men hun blir værende hjemme på grunn av ekstrem svangerskapskvalme, melder BBC.Hertuginnen slet med sykdommen også ved forrige svangerskap. Den kan kreve ekstra væsketilførsel, medisiner og næringsstoffer. Hun får legebehandling for tilstanden på Kensington Palace.Kunngjørelsen kommer to måneder etter ettårsdagen til parets første barn, prins George, som ble født den 22. juli i fjor. William er nummer to i den britiske arverekken. George er nummer tre etter sin far og farfar, prins Charles.Bor i KensingtonFødselen i fjor har gitt økt oppslutning om kongefamilien, som har slitt med fallende tillit fra folket siden prinsesse Diana omkom i en bilulykke i 1997.Prins William forlot i fjor jobben sin i det britiske luftforsvaret for å vie seg til kongelige plikter og veldedighet. Familien bor i en 20-roms leilighet i Kensington Palace, som nylig er totalrenovert. (©NTB)