Williams gjorde Wozniackis drøm til et mareritt

Caroline Wozniacki drømte om sin første Grand Slam-tittel i tennis, men i stedet ble det tittelgrossisten Serena Williams som tok sin 18. under US Open-finalen søndag.

Caroline Wozniacki. (AP Photo/Anja Niedringhaus)
Kultur

For tredje år på rad seiret amerikaneren i storturneringen på hjemmebane. Williams tok sin sjette tittel totalt i US Open og befestet sin posisjon som verdens beste tennisspiller på kvinnesiden.Og bare timer etter å ha vunnet overlegent 6-3, 6-3 i årets finale, snakket 32-åringen allerede om jakten på sitt neste Grand Slam-trofé.– Jeg tenker 19. Det har ikke engang gått tre timer, og jeg nevner 19. Men ikke 22. Jeg tar én om gangen, sa Williams med henvisning til listen over de mestvinnende tenniskvinnene i Grand Slam-historien.Der leder Margaret Court med sine 24 titler. Steffi Graf har 22 og Helen Wills Moody 19, mens Serena Williams deler fjerdeplassen med Martina Navratilova og Chris Evert.For Caroline Wozniacki ble Williams-møtet aldri det hun hadde håpet på. Hun var i sin annen Grand Slam-finale, fem år etter den første, men var ikke i nærheten av å tukte verdenseneren.– Serena, du fortjener seieren. Du spilte bedre enn meg i dag, og du fortjente å bli mester, sa hun til motstanderen rett etter kampen.Uansett har Wozniacki hatt et nesten sensasjonelt comeback under New York-turneringen. Etter flere år med skuffende resultater i de største turneringene, slo den tidligere verdenseneren flere sterke motstandere på vei mot finalen.