4 av 10 abortsøkere brukte prevensjon

Nesten halvparten av kvinner som tar abort ble gravide til tross for at de brukte prevensjon.

Ultralyd - Foto - Scanpix
Kultur

– Tallet på kvinner som blir gravide på tross av at de bruker prevensjon, er høyere enn man skulle ønske, sier Julie Lid til avisen Vårt Land.Sammen med to fødselsleger har medisinstudenten sett nærmere på alle de 80.000 abortene­ som ble utført i tidsrommet 2007-2011. Hovedfunnene overrasker:Nesten fire av ti kvinner – 36,5 prosent – brukte prevensjon da de ble gravide.De yngste kvinnene – de under 20 år – brukte mest prevensjon, likevel ble 40 prosent gravide.«Våre funn kan tyde på at noen kvinner med høy fertilitet opplever prevensjonssvikt og begjærer svangerskapsavbrudd ved en ikke planlagt graviditet», skriver de tre som har utført kartleggingen, ifølge Vårt Land. I dag legger Lid fram funnene på årsmøtet til Norsk gynekologisk forening i Trondheim.

Nyheter
Kultur