Derfor har dere godt av å krangle

Å krangle kan gi oss en større følelse av trygghet, mener psykolog.

krangle.jpg
Kultur

Alle par krangler en gang i ny og ne. Mange tar krangelen som et tegn på at noe er galt, at parforholdet har mangler, eller at partneren ikke verdsetter en.Men dette stemmer slett ikke alltid, og vi må være forsiktige med å utvikle en fobi mot krangler, mener Steinar Ulvestad, som psykolog ved Psykologtilbud.no.Hvis vi tar et skritt tilbake, ser vi at det er etter uoverensstemmelser at vi opplever å kjenne en person bedre, understreker han overfor Klikk.no.- Ofte har vi en større følelse av trygghet og handlingsrom etter vi har forsonet oss. Denne veien koster utvilsomt noe, men det er den som bringer oss nærmere hverandre, sier Ulvestad.Han foreslår at vi heller gir oss muligheten til å se konflikter som et varsel på at positive fremskritt er mulig:At det er potensial for gode tilpasninger og nye innsikter.At det er en mulighet til å vokse i kjennskap til hverandre.- I en del tilfeller drives mulighetene frem av en energi (skuffelser, frustrasjon, irritasjon) som gjør oss i stand til å se behovene som har blitt oversett. Denne energien heter «konflikt», sier psykologen til Klikk.no.

Nyheter
Kultur