Ingeniørstudenter stryker med vilje

Jakten på toppkarakterene får elever til å velge strategisk stryk.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Kultur

Ingeniørstudentene har fortsatt en av de høyeste strykprosentene blant studenter i Norge, skriver DN.Våren 2014 ligger den samlede strykprosenten på 14,8, det samme som vårsemesteret i fjor. Dette til tross for at ingeniørorganisasjoner og utdanningsinstitusjoner det siste året har jobbet for å redusere stryk.HiOAs studiedirektør Marianne Brattland peker på at studentene ved teknologiutdanningene konkurrerer om de beste jobbene, og mener mange benytter seg av konteeksamen for å forbedre karakterene.- De som sikter mot de mest attraktive jobbene vet at de må sikre seg A-er og B-er i alle fag. Dette er naturligvis vanskelig å oppnå, og mange tyr til mulighet til å "konte" for å kunne spre belastningen litt jevnere utover året. Derfor blir det en del "strategiske stryk", sier Brattland til DN.Antall studenter som tok opp eksamen lå på 17 prosent for 2013-2014.

Nyheter
Kultur