Slik takler du frykten for å være alene

Endrer du ditt perspektiv kan alenetid bli noe du ser frem til.

dame_ensom_lei.jpg
Kultur

Å være alene kan være vanskelig for mange-En studie publisert av magasinet Science, viste tidligere i år at mange av oss heller vil få elektriske støt enn å være alene med våre egne tanker i mer enn 15 minutter, skriver Avisen.dk.Så hva gjør vi med problemet? Det er jo viktig å kunne være alene?Du er nødt til å endre oppfatning om den tiden du har alene, sier psykoterapeut Ross Rosenberg:- Du kan være alene og glad, eller du kan være alene og ensom. Det handler ene og alene om måten du ser det på.Vi er alle alene, men folk opplever det forskjellig, og for mange fremkaller alenetid følelsen av sorg, tap, traumer, dårlig selvtillit og usikkerhet, forklarer Rosenberg. De personene som har det slik når de er alene, frykter det naturligvis. Men de som lever et mer avbalansert liv med et sunt forhold til følelser, har det bedre når de er alene.Hvis du vil gjøre noe med de negative følelsene, så prøv disse rådene:1. Overvei hvor følelsene kommer fra. Er de ekte? Er du virkelig helt alene i verden, eller handler dette om noe annet?2. Tving deg selv til å tilbringe en hel helg i ditt eget selskap. Det kan hende at tanken på det er verre enn å være det.3. Vet du at du skal være mye alene, og du er usikker på hva du skal bruke tiden til, så skaff deg en ny hobby – eller ta opp en gammel interesse. Da har du noe å bruke tid på når du er alene.4. Er du redd for å være alene hjemme, så prøv å være alene ute blant andre. Det er uvant om du ikke har gjort det før, men det er faktisk helt fint å gå på kino, museum, rusle en tur eller ta en kaffe for seg selv.

Nyheter
Kultur