Svindyre bryllup gir kortere ekteskap

Ny forskning viser at det å bruke masse penger på bryllupet ikke fører til lengre ekteskap.

Foto: Scanpix
Kultur

En ny undersøkelse basert på svar fra 3000 ektepar i USA, viser at det å bruke mye penger på forlovelsesring og bryllupsfest ikke henger sammen med at ekteskapet varer lengre. Snarere viser tallene en tendens i motsatt retning, skriver thefederalist.com.Ekteskap der det var stor aldersforskjell, forskjell i utdannelsesnivå, eller man var opptatt av partnerens utseende, hadde også større sjanse for skilsmisse, viser undersøkelsen som er utfort av økonomene Andrew M. Francis og Hugo M. Mialon ved Emory University.Faktorer som førte til lavere skilsmisserate og lengre ekteskap, var høy inntekt, å delta regelmessig i religiøse messer, å få barn sammen, å ha et stort antall gjester i bryllupet og å dra på bryllupsreise.Så vil være sikker på at ekteskapet vare livet ut, gjelder altså følgende oppskrift: Gift deg med en som er omtrent like gammel som deg, med samme utdanningsnivå, og som du elsker for mer enn utseendet. Få dere godt betalte jobber. Arranger et billig bryllup med masse venner, dra på bryllupsreise, få barn og gå i religiøse messer regelmessig.Ikke så vanskelig det vel?