Retzke, som er offisiell utfordrer til Brækhus' fire VM-belter i weltervekt, levnes ikke en sjanse av verken Viasat-ekspert Roar Petajamaa eller trenerne Ulf Johansen (Tim-Robin Lihaug) og Max Mankovitz (Alexander Hagen). De er villige til å sette alle pengene sine på den norske verdensmesteren, og de er ikke redde for å tape heller.– Jeg vurderer det slik at Brækhus går seirende ut av den kampen. Men hun får en tøff motstander, en hun ikke har forberedt seg på, for hun har ikke plukket motstanderen selv. Det er snakk om en offisiell utfordrer, så hun må være skjerpet.– Trusselen tror jeg ikke ligger i annet enn eventuelle skader foran en annen stor kamp som kan komme på nyåret, så hun må bare være forberedt på at Retzke kommer ut i fyr og flamme. Den tyske jenta må gjøre noe tidlig i kampen som Brækhus absolutt ikke er forberedt på, og det kan nok bli vanskelig for henne, sier Viasat-ekspert Roar Petajamaa til NTB.
FantastiskHardt arbeid
– Jeg synes Cecilia har virket helt fantastisk i det siste, i de kampene jeg har sett henne. I forrige kamp tenkte jeg, «å huff, nå møter hun en dårlig motstander igjen», men det var ikke slik. Motstanderen var ikke særlig dårlig, men Cecilia var veldig god, sier Alexander Hagen-trener Max Mankovitz til NTB.Og Roar Petajamaa følger opp:– Jeg har sett en del av Retzke, og hun skal normalt ikke være en stor trussel. Men Cecilia er enestående. Likevel kan det være snakk om ett slag som kan avgjøre, og det kan være en tørr hanske som gjør at det oppstår et kutt. Alt kan skje i boksing, marginene er små, sier Petajamaa, som er sikker på Brækhus, men som vet at uforutsette ting kan skje.– Er du skeptisk på Brækhus' vegne?– Nei, skeptisk er jeg ikke. Brækhus er i kjempeform og kommer til å vinne klart. Hun har vært på topp så lenge og kommer i ringen bedre og bedre for hver eneste kamp. Det overrasker og imponerer. Hun er eneren, ingen tvil, mener Roar Petajamaa.Det er hardt arbeid over mange år som har sendt Cecilia Brækhus til himmels, og hun kommer til å vinne lørdagens kamp selv om hun ikke yter 100 prosent, sier tønsbergtreneren Ulf Johansen til NTB.– Motstanderen (Retzke) er ikke på Cecilias nivå. Hun er ikke i nærheten en gang. Brækhus er så god at hun ikke bør yte 100 prosent for å vinne. Det er sikkert, sier Ulf Johansen.– Jeg vet ikke noe om den tyske jenta Brækhus skal møte nå, men Cecilia virker på meg å være i en egen klasse, helt for seg selv. Jeg føler det blir rått parti, uansett hvem hun møter. Det er 99,99 prosent sikkert at hun slår Jennifer Retzke. Nærmere 100 prosent kommer man ikke.– Retzke må være mer enn fornøyd dersom hun klarer å stå på beina gjennom alle ti rundene. Jeg tror ikke hun er i stand til å vinne en eneste runde mot vår boksedronning. Det må vi bare innse og innrømme, for så god er Brækhus, sier Johansen, som har hovedansvaret for Tim-Robin Lihaug på Nordic Fight Night-stevnet i Danmark lørdag kveld. (©NTB)