For familier som splittet, der mamma og pappa kanskje har funnet nye partnere og nye barn kan julen vær en utfordring, skriver Side2.no.For å unngå krangling er det viktig å være ærlig både ovenfor seg selv og eksen om hvordan julen bør løses til det beste for alle - i god tid i forveien.- Det finnes utallige måter å løse en julefeiring på fordi det finnes utallige ulike familier og samlivsbrudd, alle har sin historie. Men det første budet bør være at de voksne snakker seg i mellom og holder barna utenfor frem til de har funnet en løsning som begge kan leve med, sier familie- og sexologisk rådgiver, Siv Gamnes til Side 2.- Dette gjelder spesielt om det er konflikter forbundet med fordelingen i julen. Barna skal ikke bli trukket inn i konflikter mellom foreldrene, fortsetter hun.Hun råder foreldre til å tenke seg godt om før de velger å feire sammen, siden det ikke alltid er til det beste for barna, som er veldig oppmerksomme på dårlig stemning.- Om man har lagt konflikter bak seg og tonen er god mellom alle parter, så er det ingenting som er bedre enn at storfamilien samles og alle feirer jul sammen. Men er det såre følelser i bunnen, og stemningen ikke er god mellom foreldrene eller tidligere svigerfamilie, er det etter min mening bedre for barna at man feirer hver for seg, sier hun.