Ronaldo har lenge jaktet på scoringsrekorden til Raul i mesterligaen. Onsdag tangerte han den omsider, men først dagen etter at Lionel Messis hattrick for Barcelona gjorde at Raul ikke lenger er rekordmann. Det kom i skyggen av lagets prestasjon. Selv om Real Madrid allerede var klar for cupspillet, mønstret trener Carlo Ancelotti sitt beste mannskap i Sveits. Med 1-0 tangerte laget klubbrekorden satt under Miguel Munoz i 1960-61, som ble tangert første gang under José Mourinho for tre sesonger siden. – Vi spilte på vårt vanlige nivå, forsvarte oss godt, beholdt konsentrasjonen og hentet seieren som var det viktigste, sa Ancelotti. – Jeg er glad for at vi tangerte seiersrekorden. Det er godt for klubben og for spillerne. 
– Fordel Basel
Basel vant sine to første hjemmekamper i mesterligaen uten å slippe inn mål, men kom til kort i møtet med Real Madrids stjernemannskap. James Rodríguez, Gareth Bale, Karim Benzema og Ronaldo spilte alle fra start, og de to sistnevnte samarbeidet om målet som avgjorde. Basel kunne sikret avansement med seier onsdag, men laget går videre i mesterligaen om det blir poeng borte mot Liverpool i siste runde. – Akkurat nå tror jeg Basel er bedre enn Liverpool. De orker mye og er godt organisert. Det blir ikke lett på Anfield, men jeg tror det er fordel Basel, sa Ancelotti. – Han har et poeng. Jeg er skuffet over tapet i dag, for jeg synes vi fortjente bedre, sa Basels portugisiske trener Paulo Sousa. (©NTB)