Den ser opp på deg med sine søte små katteøyne og vil så gjerne ha litt av maten du sitter og spiser. Da kan det være fristende å kaste en liten bit ned til den, men det skal du være forsiktig med, skriver avisen.dk.Å gi katten din mat kan skape mer ubehag enn glede hvis du gir den noe den ikke tåler. Her er noen av matvarene du må være særlig forsiktig med:
SjokoladeFerske poteter og tomaterMelkeprodukterDruer og rosinerHvitløk
Du synes kanskje at det smaker nydelig, men katten din tåler ikke sjokolade. Den inneholder nemlig theobromine, som er usunt for katten, og også for hunder. Det samme gjelder mat og drikke som inneholder koffein.Begge disse plantene kan være meget farlige. Spiser katten dem rå, kan det gi store tarm og mageproblemer. Men koker du potetene og tomatene, så gir det ingen problemer. Bare sørg for at potetene, kokte eller ei, ikke er grønne, for det er heller ikke bra.Når en katt er liten, kan den godt drikke melk fra en ku. Men ettersom den blir større, så blir den laktoseintolerant. Gir du den melk så får katten mageknip og muligvis diaré. De har en passende størrelse for kattemunnen, men du skal ikke gi katten verken druer eller rosiner. Det kan forårsake nyreskade, oppkast og diaré.På samme måte som vanlig løk, kan hvitløk også gi katten mageknip. Du kan oppleve at hvitløk av og til er en ingrediens i kattemat, men det er i så små mengder at det ikke skaper problemer. Det er imidlertid vanskelig å dosere, så då hold deg for sikkerhetsskyld unna.