Ville ha aktive unger - innførte tv- og internettforbud

Skiløper Frode Estil ville ha ungene utendørs i helgene, og innførte derfor noen faste husregler.

Kultur

Tidenes mestvinnende klassiske skiløper Frode Estil, prioriterer i disse dager turer med barna sine fremfor å jage nye langrennstriumfer. Han vil ha aktive barn og gir dem tv- og internettforbud i helgene, skriver DN.- Hvis de får bestemme selv, så sitter de i ro, sier Estil om de tre barna sine, Bernhard (12), Konrad (8) og Filip (5). Han har ingen ambisjoner om at de tre skal gå i hans fotspor og bli verdensmestere på ski, men han vil at de skal være aktive. For å motivere dem har han en klar oppskrift:- Man må introdusere de for miljøene, og i helgene slår vi av tv-en klokken ti og drar ut kontakten til internett. Det er ikke sånn at de må ut i skiløypen, men det er for at de skal komme seg ut, sier Estil som til daglig bor i Meråker med barna og kona Grete.DN har også snakket med professor i idrettspsykologi, Yngvar Ommundsen, som bekrefter at foreldres engasjement i barnas aktiviteter er avgjørende.- Det er viktig at foreldre viser at de er glad i aktivitet. Aktive voksne får som regel aktive barn. Men de må ikke bli for selvsentrerte, de må vise støttte og oppmuntring til barnas aktiviteter. Det er viktigere enn å vise at de selv er aktive gjennom å sykle Birken eller løpe halvmaraton.

Nyheter
Kultur