Dette er ulempene med å være skikkelig pen

Trodde du de pene bare hadde det lett? Der tok du feil.

Kultur

I de fleste sammenhenger i livet skal det være fordelaktig å være vakker. Forskning viser at det blant annet kan gi utslag på lønnsslippen, bedre karakterer og mildere fengselsstraffer. Men det å være veldig pen har også sine skyggesider, skriver Dagbladet.no.To sosialpyskoleger, Lisa Slattery Walker og Tonya Frevert ved University of North Carolina, har gjennomgått forskningen på området og sammenstilt den i en egen rapport - som foruten et lass med fordeler påpeker en god del ulemper med å være vakker:I jobbsammenhengEn studie viser at i toppjobber som krever autoritet, kan det være en ulempe å være vakker. En annen studie viser at dersom intervjueren er av samme kjønn som jobbsøkeren, vil det redusere sannsynligheten for at kandidaten blir ansatt dersom intervjueren oppfatter vedkommende som mer attraktiv enn seg selv.HelserisikoFordi et godt utseendet gjerne tas til inntekt for god helse, risikerer vakre mennesker at de ikke blir tatt like mye på alvor når de søker medisinsk behandling.Vakre mennesker skal visstnok også oppleve mer distanse i sine interaksjoner med sine medmennekser. Dette kan være fordi attraktive mennesker formidler en form for makt som gjør at andre mennesker føler at de ikke kan tilnærme seg dem.

Nyheter
Kultur